חייגו עכשיו :  054-649-4270

פיק"א 24, פתח תקווה | חניה חינם בשפע

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם



דאל הודי (תבשיל עדשים הודי)

רכיבים :

2 כוסות עדשים כתומות

1 בצל בינוני

1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות גדולות

1/3 כרובית חתוכה לחתיכות בינוניות

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות

1 עגבניה חתוכה לקוביות

2 שיני שום חתוך לחתיכות קטנות

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון או זרעי כמון

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד ללא הקליפה

1/4 כפית הל (לא חובה)

2 כפות כוסברה קצוצה

1 כף בזיליקום קצוץ

1 כף רסק עגבניות (מוסיף טעם אך לא חובה)

מים לפי הצורך שיהיו קצת מעל התבשיל בבישול עצמו

משרים את העדשים לשעתיים שוטפים היטב במסננת,לוקחים סיר בינוני עם מעט שמן ומזהיבים את הבצל על אש גבוהה, מוסיפים את הבטטה ותפוח האדמה הכרובית והעגבניות והשום ומערבבים יחד עם הבצל למשך דקה.

מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים,מוסיפים מים קצת מעל התבשיל עצמו בסיר,מוסיפים את התבלינים,הכוסברה,בזיליקום והג'ינג'ר.בישול על אש בינונים 30-40 דקות עד שהעדשים רכות מאוד עד שהתבשיל הופך למשחתי קלות.

בישול האורז:

2 כוסות אורז רגיל (אפשר פחות תלוי בכמות האנשים)

שמן קנולה איכותי

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

שוטפים את האורז במסננת,מחממים קצת שמן בסיר בינוני ומוסיפים את האורז לסיר ומערבבים למשך כמה שניות ומוסיפים את המים.מנמיכים לאש בינונית ומבשלים בערך 20 דקות ישל לבדוק כמות מים ולהוסיף לפי הצורך.מכבים את האש, אפשר לקחת מגבת קטנה ולכסות את המכסה ולכסות את הסיר לרבע שעה.גורם לאורז להיות מופרד ולספוג את הלחות מהבישול (לא חובה).

 קישוט והגשה:

לוקחים צלחת או צלוחית ומוזגים אורז, מעל האורז מוזגים את הדאל ועל אפשר הוסיף קצת טחינה ביתית (ראה הכנת טחינה ביתית בקטגוריה "סלטים").

אל תעבירו יום נוסף עם תחושת כאב או חוסר נוחות!

הרגישו בנוח ליצור איתי קשר בכל דילמה ושאלה הנוגעת למצבכם הבריאותי




עוד בנושא

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל